Unbenanntes DokumentBeste vrienden van het rallyrijden,

op deze plaats willen wij ons evenement kort voorstellen aan degenen die onze "Coppa" (nog) niet kennen.
Al bijna 20 jaar organiseren wij, de Stichting RREvents, deze internationale rally voor klassieke en historische voertuigen gebouwd tot 1986.
De oprichters van de stichting waren René Smeets (Maasbracht-NL), Rudolf Dittmann (Wegberg-D) en Etienne Carlens (Landen-B). Deze rally-ambitieuze vrienden, met vele jaren ervaring als organisatoren en zeer succesvolle deelnemers (René) in moderne en historische rally's, zagen een goede gelegenheid om hun kennis en vaardigheden in te zetten in een nieuwe rally, de „Coppa d'Europa“. Het idee was om een internationaal meerdaags evenement door verschillende Midden-Europese landen te organiseren. Meteen bij de eerste rally's, die in 2005 van start gingen, stroomden een groot aantal deelnemers uit de meest uiteenlopende landen toe en de populariteit van ons rallyconcept was opmerkelijk. Naast de veeleisende, hoogstaande en gevarieerde taken, de doortochten van vele landen, waren het ook de uitstekende hotels en de chique gastronomie, evenals de kameraadschappelijke sfeer op onze "Coppas", die door de deelnemers goed werden ontvangen.
Enkele jaren geleden hebben wij op verzoek van een aantal van onze sportwagenvrienden een speciale "CoppaGT"- klasse in het leven geroepen voor jongere sport- en prestigewagens, die een interessante aanvulling vormen op onze "Historics and Classics".
Nu enkele kerngegevens: routelengte ca. 1500 km en 3 lange rallydagen; maximaal 8 landen.
Nu is de 19e Coppa d'Europa gepland voor 10-13 april 2025.
Er is een route gepland die waarschijnlijk in Nederland begint, door België, Luxemburg, Duitsland en verder naar Prag (CZ) gaat.
Brochures worden vanaf half augustus verstuurd.

René Smeets, Rudolf Dittmann